ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΣΕΠΑΚ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Akzo Nobel: Εκτός λειτουργίας θα τεθούν τα εργοστάσια της στη Ρωσία σε λίγους μήνες εξαιτίας των κυρώσεων
capital.gr

23 Μαρτίου 2022

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

sepak

Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων και επιστρώσεων Akzo Nobel, αναμένει ότι τα τέσσερα εργοστάσια της στη Ρωσία θα τεθούν εκτός λειτουργίας εντός μερικών μηνών, εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων και της έλλειψης πρώτων υλών.

Τα παραπάνω δήλωσε στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Thierry Vanlancker.

“Είμαστε αρκετά ρεαλιστές και δηλώνουμε ότι μέσα σε μια περίοδο 1-2 μηνών, αυτό θα οδηγήσει σε σταδιακή, αν όχι φυσιολογική σταδιακή κατάργηση των δραστηριοτήτων”, ανέφερε σχετικά με τις ρωσικές δραστηριότητες της Akzo ο Vanlancker.

Αυτό θα συμβεί, όπως εξήγησε, είτε επειδή οι πρώτες ύλες δεν είναι διαθέσιμες πλέον, είτε επειδή κάπου ο κύριος πελάτης μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσει.

Τα προϊόντα που παράγει η Akzo για λιανικούς και βιομηχανικούς πελάτες στη Ρωσία, δεν εμπίπτουν σε κανένα καθεστώς κυρώσεων, τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρείας Diana Abrahams στο Reuters.

Ωστόσο, πρόσθεσε η ίδια, η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας στη Ρωσία επηρεάστηκε από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας.

“Είναι σαφές ότι ακόμη και προϊόντα που δεν υπόκειται σε κυρώσεις, πλήττονται και θα πληγούν. Η όλη αλυσίδα, από τους προμηθευτές μέχρι τους καταναλωτές, έχει διαταραχθεί”, δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Akzo εξετάζει σε καθημερινή βάση για να δει τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τους 640 υπαλλήλους της στη Ρωσία και τους 17 στην Ουκρανία, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα τέσσερα εργοστάσια της Akzo αποφέρουν ετήσιες πωλήσεις περί τα 200 εκατ. Ευρώ ή λίγο πάνω από το 2% των συνολικών εσόδων των 9,6 δισ. Ευρώ στο προηγούμενο έτος.